این مطالب برای شما کاربران پیشنهاد میشود

نوت برداری

تحلیل تکنیکال


توضیحات مقاله

تحلیل تکنیکال چیست؟

برای تعریف تحلیل تکنیکال نیاز است به گذشته باز گردیم و نظریه داو را مرور کنیم.

طبق نظریه داو که اولین تحلیل گر مالی بود، تنها چیزی که نیاز به تحلیل و بررسی دارد قیمت است به اعتقاد چارلز داو قیمت بازار به صورت یک نمودار است که پیوسته به بالا و پایین صعود و نزول می کند او معتقد بود که قانون عمل و عکس العمل نیوتون در تحلیل بازار نیز صادق است و در پی هر صعود، حرکت نزولی خواهیم داشت و به العکس.

درتحلیل تکنیکال یاد میگیریم که چگونه از روش های مختلف (مثل تحلیل کلاسیک، اندیکاتورها، ایچیموکو، الیوت و پرایس اکشن) استفاده کنیم تا بتوانیم تغییرات قیمتی را پیش بینی کنیم و همسو با آنها وارد معامله شویم.

برای آشنایی باتحلیل تکنیکال، دوره مقدماتی تحلیل تکنیکال را مشاهده کنید.

تحلیل تکنیکال بر اساس توجه به نمودار های قیمت ، میزان معاملات مختلف و… انجام می شود.

به عبارت دیگر، هر آنچه نیاز داریم بر روی چارت است. و فقط میبایست از بین روش های تحلیل تکنیکال، روشی که با روحیات ما سازگاری دارد را انتخاب کنیم و به تمرین بر روی چارت بپردازیم.

تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال به دو نوع مختلف تقسیم می شود که شامل تحلیل تکنیکال ذهنی یا subjective technical analysis و تحلیل تکنیکال عینی یاobjective technical analysis می باشد.

درتحلیل تکنیکال ذهنی، هر  فرد بر اساس مشاهدات خود از نمودار قیمت الگوی خاصی را برداشت می کند که امکان دارد این برداشت ها باهم مشابه نباشد.

در تحلیل تکنیکال عینی، تحلیل قیمت بر اساس شواهدی دقیق و محاسبات کاملا دقیق می باشد و نظر تمامی تحلیل گران در این گونه موارد یکسان خواهد بود.

یادگیری دانش تحلیل تکنیکال به شما این امکان را می دهد تا بدون توجه به شایعات مختلف در مورد قیمت کالا ها، ارز ها، مسکن و… و تنها با استناد به تکنیک های این روش، به تحلیل بازار و پیش بینی قیمت ها بپردازید.

تکنیکال - تحلیل تکنیکال

همان طور که گفته شد، نمودار ها اساسی ترین ابزار درتحلیل تکنیکال می باشند.

یادگیری طریقه خواندن و تفسیر نمودار قیمت، به شما کمک می کند تا با دقت و مهارت بیشتری به تحلیل تکنیکال بپردازید که بهترین و سودآورترین روش برای خواندن تغییرات قیمتی بر روی چارت، روش پرایس اکشن میباشد.

برای یادگیری این روش میتوانید از متد ال بروکس و یا نایل فولر استفاده کنید. همچنین برای مطالعه در زمینه پرایس اکشن، میتوانید مقاله الگوهای پرایس اکشن با ال بروکس، و مقاله الگوها و ستاپ های پرایس اکشن را مطالعه کنید.

نقطه شروع در تحلیل تکنیکال، آشنایی با انواع چارت یا نمودار میباشد. نمودار های مختلفی درتحلیل تکنیکال مورد استفاده تحلیل گران قرار می گیرد.

از جمله مهم ترین آن ها می توان به سه نمودار زیر اشاره کرد:

  • نمودار های خطی
  • نمودار میله ای
  • نمودار شمعی

نمودار های خطی بر روی قیمت های پایانی تمرکز دارند و از اتصال قیمت های پایانی در تایم فریم مورد نظر به دست می آیند. درک این نمودار بسیار آسان است و تغییرات قیمت را در دوره های زمانی مختلف به تحلیل گر نشان خواهد داد.

نمودار های میله ای قیمت های بیشتری را نسبت نمودار خطی نشان می دهند و علاوه بر قیمت پایانی، قیمت باز و بالاترین و پایینترین قیمت را نیز در اختیار تحلیل گر قرار می دهند.

به این صورت که خط راست در نمودار میله ای قیمت پایانی و خط چپ، قیمت باز را نشان می دهد که با توجه به محل قرار گیری آنها می توان افزایشی یا کاهشی بودن قیمتها در آن بازه زمانی را مشخص کرد.

نمودار شمعی، نمودار مورد علاقه ژاپنی ها می باشد که اطلاعات قیمتی مشابهی با نمودار میله ای را در اختیار ما قرار میدهد، فقط با این تفاوت که شکل ظاهری شمع ها، ساده تر است و با یک نگاه میتوانیم نوسانات قیمتی را درک کنیم.

بنابراین نمودار شمعی نیز همانند نمودار میله ای، چهار قیمت باز، بسته، بالاترین و پایینترین قیمت را نمایش میدهد.

پرکاربردترین نمودار درتحلیل تکنیکال، نمودار شمعی میباشد که اولین بار توسط استیو نیسون به دنیای غرب معرفی گردید. برای مشاهده دوره الگوهای شمعی با استیو نیسون کلیک کنید.

No votes yet.
Please wait...
مقالات مرتبط

افزودن نظر
دوره های مرتبط

جای عکس مقاله
جای عکس مقاله
جای عکس مقاله
جای عکس مقاله
هر گونه کپی برداری از محتوای وبسایت پیگرد قانونی دارد. طراحی توسط آرتایار